Работен процес

“Голямото жабешко пътешествие”

“Голямото жабешко пътешествие”

Всяко съвпадение с реални лица и събития НЕ е случайност

“Голямото жабешко пътешествие” е семейно представление посветено на уникалният природен феномен блатото “Мухалница”. Или по-точно на смелите планинснки жаби, които изминават огромни разстояния от планината до блатото и обратно за да хвърлят хайвера си в него. Използвани са текстове на Люба Цакова, която е лично свързана с блатото “Мухалница”. Сценичната адаптация е на режисьора Даниана Коева. Историята разказва за едно смело жабче, което се налага да израсне във възрастен по пътя към дома си в търсене на родителите си. Възрастните също могат да намерят примери за собствените си грешки и победи в комуникацията си с младите. В края на представлението младостта и старостта се срещат, за да постигнат едно ново ниво на разбирателство.

Друго изключително в това представление е, че почти всичко в него е изработено от остатъчни и отпадъчни материали. Тоест имахме желанието да създадем представление с нулев въглероден отпечатък като докажем, че отпадъците, които произвеждаме всеки ден могат да се превърнат в красив сценичен продукт. В тази наша инициатива се включиха различни Handmade производители, които ни подкрепиха катод дариха своите отпадъци! Благодарим на: Велислава Тодорова, Милко Дюлгеров, Вероника Сотирова, Анна Гулефф, Мирослава Крумова, Стефка Проданова, Радостина Бонева.

Специални благодарности и на Анна Андонова, която ни подкрепи със своя професионлизъм и шевна машин; на Силвия Арангелова, че повярва в представлението, когато беше още бегла хрумка; и на Община Ботевград, че подкрепи реализирането на събитието „Ден на жабешкото блато“. 

Режисьор: Даниана Коева

Сценограф и ателие: Николай Николов

В ролите: Даниела Маринова и Златина Стойчева

"Голямото жабешко пътешествие" вече вдъхновява!

На 22.03.20 можете да гледате за първи път представлението в рамките на „Ден на жабешкото блато“ в градския парк на Ботевград.

За повече информация за Софийската премиера и следващи представления следете сайта ни – http://skrintheatre.com както и във FB страницата ни – https://www.facebook.com/skrin.theatre