ттс чекмедже

Премиера на „Алиса в електронния свят“

Премиера на "Алиса в електронния свят"

На 02.02. 2020 се състоя първата премиера на ТТС „Чекмедже“ в Младежки театър „Николай Бинев“.

Спектакълът „Алиса в електронния свят“ е по известния текст на Луис Карол – „Алиса в страната на чудесата“, но е ориентиран към съвременните проблеми на децата в активното технологично време, в което живеят. Представлението е опит да приближи един класически текст към съвременните проблеми на децата и да „преведе“ вечните теми поставени от Луис Карол на един достъпен за днешните деца език.
В ролите: Алгара Михалкова, Биляна Попова, Боряна Антикова, Дарина Атанасова, Донна Димитрова, Елена Диноева, Никол Иванова, Рания Димитрова, Юлия Авджиева, Димитър Димитров, Леда Пункова Мартин Гигов, Теодор Асенов.

Какво би се случило ако човек пропадне в компютъра?
Може ли да загуби себе си там?
Как изглежда компютърния вирус?
Какво работят емоджитата?
Има ли нещо по-важно от това да си ровиш в телефона?
На тези и много други въпроси се опитаха да си отговорят малките Чекмеджета
Дали успяха?
Съвсем скоро ще разберете!

„Благодаря Ви смели Чекмеджета! За силата и упоритостта, с която работите, за желанието, което влагате в общата ни работа. Благодаря Ви, че вече използвате думата репетиция, а не тренировка. Дори само по себе си, това означава много!“ Дани

Сигурни сме,че след тази първа премиера ни предстоят много нови върхове за покоряване. Готови сме да се трувим неуморно за да можем всеки ден да ставаме все по-добри! На добър ни час!