Танцова Студия ЧЕКМЕДЖЕ

logo

Театрално-танцова студия „Чекмедже“

      Съществуването на театрално-танцова студия „Чекмедже“ има за цел да подобрява театралната и движенческа култура на децата, да възпитава в естетически норми и да изгражда вкус и усещане за красивото в живота на децата. Това, което ни отличава е използването на комбинация от театрални и танцови техники при обучението на децата. Този метод води до пълно себеовладяване – физическо и психическо и повишаване да цялостното самочувствие на нашите възпитаници. Гордеем се с индивидуалния си подход към всяко дете, който изважда на преден план неговите лични положителни качества. Грижата за изграждането на бъдещия човек чрез изкуство е приоритет за нас, без да имаме за цел непременно да го превърнем в „човек на изкуството“.

image

"Алиса в електронния свят"

       Спектакълът „Алиса в електронния свят“ е по известните текстове на Луис Карол („Алиса в страната на чудесата“ и „Алиса в огледалния свят“), но е ориентиран към съвременните проблеми на децата в активното технологично време, в което живеят. Представлението е опит да приближи един класически текст към съвременните проблеми на децата и да „преведе“ вечните теми поставени от Луис Карол на един достъпен за днешните деца език.

Преподаватели

Даниана Коева

image

Ива Караманчева

image

Анджей Сойка

Andre

   Даниана Коева е актриса, режисьор, художествен директор на Пътуващ театър “Скрин” и основател на Театрално-танцова студия “Чекмедже”. Завършила е Актьорство за драматичен театър(бакалавър) и Куклена режисура (магистър) в НАТФИЗ “КР. Сарафов”. Дълги години е работила в екипа на Малък куклен театър “Слон” като актриса, хореограф и художник изпълнител. Участвала е като актриса на свободна практика в представления в театрите “Сфумато”(“Хоровод на любовта”, “Любовта на Анатол”), Младежки театър “Н. Бинев” (“Криминале 2D”), Сатиричен театър “Ал. Константинов”(WC/BG Моят дом е моята крепост). Има редица участия в международни проекти. Даниана Коева има дългогодишен опит с деца и е била 5 години преподавател и репетитор в Diva Dance School. Тя е основен преподавател и режисьор в Театрално-танцова студия “Чекмедже” от основаването й.

    Ива Караманчева е актриса и театрален хореограф. Завършила е ТК „Любен Гройс“, а по-късно и НАТФИЗ“Кр. Сарафов“. През годините е работила в театрите в Стара Загора, Пловдив, Варна, Младежки театър “Н. Бинев”, театър София и др. Сред ролите и са: г-ца Юлия в „Госпожица Юлия“ от Ав. Стриндберг, Мила Драгоданова в „В полите на Витоша „от П. К. Яворов, Жената в „Нирвана“от К.Илиев, Маша в „Чайка“ от А. П. Чехов, Катерина в „Укротяване на опърничавата“ от У. Шекспир, Мартина в „Мисли наум“ от Н. Дукова и др. Нейни хореографии може да видите в спектаклите „Табу“ – Театър Възраждане,“Краят на градината“ в РКИЦ, „Олд Сейбрук и последният страстен любовник“ в Театър София, „Сладкиш от любов“ вДКТ Враца, „Дон Жуан или любовта към геометрията“ – ТМПЦ Варна,“В очакване на Годо“ – ДТ Пловдив, „Глупаци“ от Нийл Саймън – ТМПЦ Варна и т.н. Ива Караманчева е и преподавател в детски театрални школи в София и Варна.

     Анджей Сойка завършва Жиелоногурски университет в Полша, специалност Културна анимация през 2005 година. Работи като цирков педагог и артист, основава Танцов театър с огън “Haka Shanti“ – Полша през 2006 година. Между 2009 – 2012 година е гост преподавател по сценични бойни техники и каскади в Театър Stella Polaris – Норвегия, а след това е гост режисьор в Театър “Prenchov 60“ – Словакия. Пет години е лектор и педагог в AYA Academy към Сдружение“АРТАРЕА“ и три години е преподавал сценично движение в театрален колеж Любен Гройс.

Награди

Срeбърна звезда

image

Dance world cup

image

Златна Ябълка

image

Малките "Чекмеджета" и техните големи успехи: